Selskaber

Selskabs menuer

Selskabsmenuer – klassisk

I det klassiske køkken går tiden næsten i stå. På den gode måde for klassisk er langt fra gammeldags.

Det er derimod tradition fra inderst til yderst, der stilmæssigt holder i mange år frem uden at lade sig mærke af forskellige tiders modeluner.

I mine menuer, kan De vælge mellem traditionelle forretter, hovedretter, samt desserter. De vælger selv, hvorledes De ønsker Deres menu sammensat, men jeg hjælper dem, naturligvis gerne med at sammensætte den helt rette menu til deres fest.

Velbekomme

Forretter

Klassisk rejecocktail, serveret med hjemmelavet dressing 

Laks eller Torsk en bellevue, serveret med æg, rejer & asparges samt dressing 

Fiske terrine i med serrano, serveret med cremet safran og hvidvins crème, rejer & asparges

Varmrøget peberlaks, serveret på krydderurte marineret spidskål hertil lime vinaigrette og asparges

Fyldig tunmousse, serveret på sprøde babysalater med rejer, asparges, lime & dressing

Nystegt og hvidvins dampet fiskefilet, serveret i muslingeskal serveret med stuvning af skaldyr og rodfrugter 

Høns i asparges, serveret i muslingeskal 

Klassisk hønsesalat, serveret på frisk ananas hertil sprødstegt bacon og purløg

Valgfri suppe. ( kokos/lime suppe, tomat, minestrone asparges, champignon, klar suppe, muligatowny)

Alle forretter serveres med brød & smør

 

Hovedret

Gammeldags oksesteg. Serveret med waldorf salat, glaseret perleløg, årstidens friske grøntsager, surt, sødt samt hvide kartofler & sauce

Helstegt oksefilet. Serveret med årstidens grøntsager rissolles vendt i krydderurter samt bordelaise

Helstegt oksemørbrad serveret med årstidens friske grøntsager, kartoffel tærte små kartofler samt kraftig timian sky

Svinekam stegt som vildt. Serveret med waldorfsalat, hjemme syltet agurker, tyttebær, brunede og hvide kartofler samt chips og fløde vildt sauce

Flæskesteg med sprød svær. Serveret med brunede/hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, agurker og tyttebær, samt chips og sauce

Hamburgerryg eller Glaseret skinke.

Serveret med årstidens grøntsager, nye kartofler samt asparges sauce

Helstegt lammekølle, fyldt med hvidløg og persille.

Serveret med årstidens friske grøntsager, flødekartofler samt mint gele og lamme sky

Helstegt kalve filet. Serveret med årstidens friske grøntsager, kroketter, rissolles samt sauce choron

Kalvesteg stegt som vildt. Serveret med bønne sauté, glaserede løg hertil brunede og hvide kartofler samt sauce

Andebryst serveret med stegte svampe, hjemmelavet rødkål, brunede og hvide kartofler samt andesky

Rosa stegt kalve culotte. Serveret med ristede svampe, gratineret kartoffel kage, årstidens friske grøntsager samt sauce bordelaise 

Dessert

Is fragilite lagkage med 2 slags hjemmelavet is

(chokolade, vanilie, bailys, bær, marcipan) brombær coulis samt friske frugter og bær

Fromage (karamel, citron, vanilie, chokolade, bær, appelsin)

Rubensteiner kage serveret med små chokoladeovertrukne profiteroles og romfromage

Nøddekurv serveret med hjemmelavet vanilie parfait og frugt

Jordbær eller Æble trifili med vaniliefløde & spørd crunch

½ melon fyldt med råmarineret frugt samt hjemmelavet vanilie parfait

Chokolade kage i lag med nøddemousse serveret på cognac marineret bær

Fløderand serveret med råmarineret frugt samt bær coulis

Hjemmelavet blåbær cheese cake serveret med friske frugter

 

Natmad

Pølsebord med udvalg af pålæg med tilbehør, samt leverpostej

med bacon og champignons og hjemmebagte lune boller

Valgfri suppe

(kokos/lime suppe, tomat, minestrone, asparges, champignon, klar suppe, muligatowny)

Grovboller med forskelligt fyld

Trekant sandwich med 3 slags fyld

Labskovs med rugbrød og rødbeder

Biksemad med rugbrød og rødbeder

Små lune hjemmelavede frikadeller med kartoffelsalat og rugbrød

Kold roastbeef med marineret kartoffelsalat og pasta salat

Pålægs snitter uspecificeret 

Pris pr. kuvert for 2 retter 160,-kr.

Pris pr. kuvert for 3 retter 205,-kr.

Tillæg pr. kuvert for menuer indeholdende

Oksemørbrad, kalve eller oksefilet, eller dyrefilet 30,-kr

Tillæg pr. kuvert for natmad 50,-kr.

Selskabsmenuer – moderne


Det er her kokke ”genet” virkelig kommer til sin ret, her får vi lov til at jonglere, lege og komme fuldt til udtryk.

Menuerne er sammensat til din fest, når der er linet op til bryllup, fødselsdag eller til den store event og i det hele taget når der skal serveres flot og gennemført.

Mine menuer kræver helst følgeskab af en kok, men vi kan i mange sammenhænge vedlægge en detaljeret beskrivelse af de sidste små tilberedninger og anretninger. 

Menuerne er tiltænkt som tallerkenanretninger, men hovedretterne kan eventuelt også fad serveres.

 
Forretter

 
Røget smørfisk, serveret med syltet fennikel salat samt røde æbler i chardonnay

Helleflynder svøbt i serrano skinke serveret på bund af sauteret shitake svampe, tomat concasse og ærte julienne hertil kold sauce champagne

Bresaola anrettet på plukket salater hertil parmesanost, soltørret blåbær samt citronolie

Kold terrine af kylling, serveret med æblekompot samt selleri salat vendt i hyldeblomst vinaigrette

Asparges Salat, variation af hvide og grønne asparges serveret på sprød rukula i bulgur samt mascarpone quennelle

Parmesan salat, sprød salat vendt i en soltørret tomat, rødløgs vinaigrette på bund af oliven tappenade med sprød parmesan crust

Frisk syrlig kyllingesalat, med Kylling skiver serveret på sprød salat med papaja og avokado, serveret med Ingefær/citrus dressing

 

Hovedret

 

Roulade af oksemørbrad med fyld af gedeost og friske krydderurter

Serveret med en syrlig tomat/æble salsa tilsmagt med lime, hertil basilikum kroketter samt kraftig rødvins glace

Gril stegt lammerack m/ crust af manchego ost og salvie serveret med kompot af grønne tomater og blommer hertil en kraftig basilikum glace

Perlehøne stegt i cocotte, fyldt med svampe hertil hønse veloute tilsmagt med grønne asparges, og forårsgrønt samt kartoffel og selleri tærte

Filet af kronhjort farseret med spinat og salvie hertil grønne asparges i svøb af Serrano, hertil kartoffelterrin af søde kartofler, sauce demi glace

Duet af grillet okse og kanin anrettet på rødbeder bagt i limehonning, samt syrlig spidskål. Kartoffel rosti og en let salvie jus

Grillet unghane bryst, serveret med smør ristet sommerkål samt rødløgs kompot hertil små ristede kartofler, vendt i kørvel samt piment sauce

Dampet helleflynder med selleripuré, grillet kammusling, krydderurtesalat og tørret Kalve bacon, hertil basilikum jus


Dessert

 
Bagte figner, glaseret i portvin, honning og rosmarin hertil hvid chokolade mousse tilsmagt med ristede mandler

Frisk jordbærmousse, toppet m/ sprød filo tuille, anrettet på melon brunoise og frisk mynte

Karamel pannacotta serveret med æble sorbet og kompot af skovens bær

Chokolade/valdnød marquis, serveret med peanut kurv, med mynte marinerede blommer

Fersken terrin, naturel yoghurt terrin m/ frisk fersken og vanilje, serveret på coulis og friske bær

Udvalgte oste

Tomme de Savoie & Tarleggio serveret med Pærechutney & syltede nødder

Dansk kornblomstost med frisk selleri og ingefær i kompot anrettet i mørk rom, samt sirup m/ let salat af mynthe og ”brændte” mandler

 
Pris pr. kuvert for 2 retter 185,-kr.

Pris pr. kuvert for 3 retter 205,-kr.

Pris pr. kuvert for 4 retter 245,-kr.

(Minimum 10 kuverter)